vrijdag 1 maart 2013

Blooming tea

Blooming tea, ook wel flowering tea genoemd, is nog niet zo heel bekend in Nederland. Dat is heel erg jammer omdat het een hele leuke manier is van thee drinken.

Blooming thee is een combinatie van theebladeren en diverse bloemen zoals Globe Amaranth, Goudsbloem, Lelie, Jasmine, Osmanhtus en Anjer, handmatig aan elkaar gebonden tot een bolletje. De theebladeren die gebruikt worden voor de blooming tea zijn erg diverse, er wordt zwarte thee, groene thee, witte thee en oolong thee voor gebruikt.

Wanneer dit bolletje een tijdje (5-10 minuten) in het kokende water legt plooien deze uit tot een prachtig geheel. Het is daarom erg leuk om deze thee te zetten in een glazen kan zodat het uitvouwen van het bolletje goed zichtbaar is. Daarna is het mogelijk om deze thee nog 2 tot 3 keer op te schenken zonder smaakverlies.

Blooming thee is daarom uitermate geschikt om te drinken met een gezelschap. Het is een leuke bezienswaardigheid en daarnaast het ook gewoon erg lekker om te drinken. Tevens is het een erg leuk cadeau om te geven en te krijgen.

Binnenkort is blooming thee ook verkrijgbaar in onze website. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten